Commercieel Directeur Europa

Commercieel Directeur Europa

Vadain is op zoek naar een ambitieuze en resultaatgerichte Commercieel Directeur voor onze Europese divisie. 
Als Commercieel Directeur ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van de verkoopstrategieën en groeiplannen van grootschalige (retail)klanten binnen Europa. Je bent onderdeel van het managementteam en rapporteert aan de Algemeen directeur. Doelstelling is om de omzet- en winstdoelstellingen te realiseren en de marktpositie van Vadain te versterken.


Een greep uit je werkzaamheden: 

 • Ontwikkelen en implementeren van een strategisch commercieel plan voor Europa, gericht op het vergroten van het marktaandeel en het behalen van de omzet- en winstdoelstellingen.


 • Leiding geven aan het Europese commerciële team. Zorgen voor een optimale bezetting en de juiste vaardigheden in het team om de commerciële doelen te bereiken in een stimulerende werksfeer.


 • Analyseren van markttrends, klantgedrag en concurrentieactiviteiten om inzicht te krijgen in de marktdynamiek en kansen te identificeren.


 • Opbouwen en onderhouden van sterke relaties met belangrijke grootschalige (retail)klanten, distributeurs en overige partners in Europa. Het begrijpen van hun behoeften, het opbouwen van vertrouwen en het bieden van oplossingen die aan hun verwachtingen voldoen, zijn cruciale aspecten om de klanttevredenheid te vergroten.


 • Opstellen van meetbare doelstellingen voor het commerciële team en het volgen van de individuele en teamprestaties. Regelmatige evaluaties uitvoeren en feedback geven om de prestaties te verbeteren en de gestelde doelen te bereiken.


 • Samenwerken met andere afdelingen, zoals marketing, productontwikkeling en operations, om de commerciële activiteiten af te stemmen en synergie te creëren.Wat breng je mee? 

 • Je hebt minimaal 10 jaar ervaring in commerciële functies op Europees niveau, bij voorkeur in een vergelijkbare sector


 • Je beschikt over uitstekende communicatie- en onderhandelingsvaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, in meerdere talen. Vereist is in elk geval Engels en Duits


 • Je hebt inzicht in de culturele verschillen met betrekking tot het zaken doen in verschillende landen in Europa. De productie voor dit werkgebied vind grotendeels plaatst in Polen


 • Reizen vind je leuk


 • Je hebt academisch werk- en denkniveau


 • Je bent een uitstekende leider met de daarbij horende managementvaardigheden, met bewezen vermogen om teams te inspireren en faciliteren.Wat bieden wij? 

Vadain biedt je een uitdagende en verantwoordelijke functie in een organisatie die continu in ontwikkeling is. Jouw kennis en toegevoegde waarde kan binnen de organisatie en operationele afdelingen het verschil maken. We werken samen als één team. Samen zijn we sterker, slimmer, sneller. Naast samenwerken is groei een belangrijke waarde. In onze lerende organisatie mag je groeien in je vak, groeien in persoonlijke ontwikkeling en groeien in jouw werkplezier. Naast dit alles bieden wij je natuurlijk een prima salaris dat past bij je werkervaring en de functie.


Over Vadain

Vadain is marktleider op het gebied van op maat gemaakte gordijnen in Nederland. We zijn een internationale speler die actief is in Europa, Australië, India en Noord Amerika. Ook al zijn we binnen Vadain heel divers en breed toch doen we dingen op een manier die altijd persoonlijk en ‘dichtbij’ voelt. Met korte heldere lijnen, ambitieuze verwachtingen en een lekker productief tempo. Onze cultuur in drie steekwoorden: optimistisch, vernieuwend en liefde voor wat we doen.


Geïnteresseerd? 

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en ben je enthousiast geworden? Dan komen wij graag met jou in contact. Solliciteren doe je door je cv en motivatie naar solliciteren@vadain.nl te sturen t.a.v. Charlaine Kijk in de Vegte. Wil je meer informatie over deze vacature dan kun je bellen met Harco Kolk via 038-3855000. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.


Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.